Nieuws

Rookmelder voortaan verplicht in elke huurwoning

06 Februari 2019

De laatste jaren wordt er volop ingezet op het installeren van optische rookmelders, in het bijzonder op de private huurmarkt. Daarbij werden een aantal belangrijke deadlines vastgelegd. De laatste deadline - voor bestaande huurcontracten voor woningen gebouwd na 1945 - is op 1 januari verstreken.

Lees meer

Wat is de woningpas en wat bevat de woningpas?

24 Januari 2019

De digitale woningpas is een uniek integraal digitaal dossier, een digitale infokluis waarin alle gegevens van een gebouw gebundeld worden. Dit kan worden geraadpleegd door de woningeigenaar (of personen met een volmacht). Het dient om de evolutie van iedere woning naar de langetermijndoelstelling te kunnen opvolgen.

Lees meer

Het nieuwe EPC+ onder de loep: bewijsstukken worden nog belangrijker!

22 Januari 2019

Sinds 1 januari steekt het EPC in een nieuw jasje. Wie voortaan een nieuw opgemaakt EPC in handen krijgt, zal een document lezen dat er totaal anders uitziet dan in 2018

Lees meer

Beste wensen voor 2019! Vanwege Celien, Nico en Kris

30 December 2018

Vrolijk kerstfeest en gelukkig nieuwjaar!

Lees meer

Verplicht onderhoud van uw cv-installatie

09 September 2018

Het onderhoud van het centraal stooktoestel van uw verwarmingsinstallatie is een verplichting, zowel voor particulieren als bedrijven. Centrale stooktoestellen op gas (aardgas, butaan, propaan) moeten tweejaarlijks een onderhoudsbeurt krijgen. Centrale stooktoestellen op stookolie (mazout) of vaste brandstof (hout, pellets, steenkool) jaarlijks.

Lees meer

6 redenen om je huis te verkopen via een vastgoedmakelaar

04 September 2018

Een vastgoedmakelaar is een professional die beschikt over een ruim netwerk van kopers, advies en marktkennis.

Lees meer

Kantoor C&N Vastgoed en beheer is officieel inzamelpunt voor dopjesactie Belgisch centrum voor Blindegeleidehonden

04 September 2018

Kantoor C&N Vastgoed en Beheer is officieel inzamelpunt voor de plastic dopjes voor de inzamelactie ten voordele van het Belgisch centrum voor Geleidehonden vzw

Lees meer

Bij de verkoop van een woning is een elektrische keuring verplicht als de installatie dateert van vóór 1 oktober 1981

03 September 2018

Wat doe je wanneer de keurder je elektrische installatie een onvoldoende geeft? Bij de verkoop van een woning is een elektrische keuring verplicht als de installatie dateert van vóór 1 oktober 1981. Zo weet je als koper waar je aan toe bent: of de installatie veilig is en of je nog kosten hebt om ze in orde te brengen.

Lees meer

De prijzen van het Belgische woningvastgoed blijven licht stijgen. De prijscurve van de bouwgrondmarkt vertoont wel een knik.

31 Augustus 2018

De vermelde bedragen zijn in euro en gebaseerd op de mediaanprijs. Dat betekent: 50 procent van de verkopen gebeurt voor een lager bedrag. Ook alle prijsevoluties zijn gebaseerd op de mediaanprijs. Deze zijn vermeld in procenten. De cijfers zijn afkomstig van de Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat.

Lees meer

Rookmelders zijn verplicht vanaf 2013. Wat zegt de regelgeving?

30 Augustus 2018

Als u na 31 december 2012 een nieuw huurcontract afsluit voor een huurwoning, moet de woning uitgerust zijn met voldoende rookmelders.

Lees meer

Jouw woning ook verkopen/verhuren? Contacteer ons