Nieuws

Nieuwe huurwetgeving vanaf 1 januari 2019!

24 Februari 2019

Op 9 november 2018 kondigde de Vlaamse Regering het Vlaams Woninghuurdecreet af. Of u nu huurder, verhuurder of kotstudent bent, alle huurcontracten die vanaf 1 januari 2019 worden gesloten, vallen onder de nieuwe regelgeving. Die is enkel van toepassing op de huurovereenkomsten voor een woning als hoofdverblijfplaats en op studentenhuisvesting.

Lees meer

Hoe weet ik of de woning die ik wil aankopen vergund is of niet?

17 Februari 2019

Bij de aankoop van een oudere woning (> meer dan 30 jaar) is het niet altijd duidelijk en eenvoudig om de vergunde bouwtoestand te achterhalen. Recente woningen vallen onze strengere en meer strikte bouwaanvragen dan vroeger. Hieronder kan je alvast lezen hoe de wetgever omgaat met enkele stedenbouwkundige mogelijkheden.

Lees meer

Wanneer moet een huurcontract geregistreerd zijn?

08 Februari 2019

Het huurcontract voor een onroerend goed dat uitsluitend bestemd is voor de huisvesting van een gezin of van één persoon, moet u laten registreren binnen de twee maanden vanaf de ondertekening van het contract.

Lees meer

Rookmelder voortaan verplicht in elke huurwoning

06 Februari 2019

De laatste jaren wordt er volop ingezet op het installeren van optische rookmelders, in het bijzonder op de private huurmarkt. Daarbij werden een aantal belangrijke deadlines vastgelegd. De laatste deadline - voor bestaande huurcontracten voor woningen gebouwd na 1945 - is op 1 januari verstreken.

Lees meer

Wat is de woningpas en wat bevat de woningpas?

24 Januari 2019

De digitale woningpas is een uniek integraal digitaal dossier, een digitale infokluis waarin alle gegevens van een gebouw gebundeld worden. Dit kan worden geraadpleegd door de woningeigenaar (of personen met een volmacht). Het dient om de evolutie van iedere woning naar de langetermijndoelstelling te kunnen opvolgen.

Lees meer

Het nieuwe EPC+ onder de loep: bewijsstukken worden nog belangrijker!

22 Januari 2019

Sinds 1 januari steekt het EPC in een nieuw jasje. Wie voortaan een nieuw opgemaakt EPC in handen krijgt, zal een document lezen dat er totaal anders uitziet dan in 2018

Lees meer

Beste wensen voor 2019! Vanwege Celien, Nico en Kris

30 December 2018

Vrolijk kerstfeest en gelukkig nieuwjaar!

Lees meer

Verplicht onderhoud van uw cv-installatie

09 September 2018

Het onderhoud van het centraal stooktoestel van uw verwarmingsinstallatie is een verplichting, zowel voor particulieren als bedrijven. Centrale stooktoestellen op gas (aardgas, butaan, propaan) moeten tweejaarlijks een onderhoudsbeurt krijgen. Centrale stooktoestellen op stookolie (mazout) of vaste brandstof (hout, pellets, steenkool) jaarlijks.

Lees meer

6 redenen om je huis te verkopen via een vastgoedmakelaar

04 September 2018

Een vastgoedmakelaar is een professional die beschikt over een ruim netwerk van kopers, advies en marktkennis.

Lees meer

Kantoor C&N Vastgoed en beheer is officieel inzamelpunt voor dopjesactie Belgisch centrum voor Blindegeleidehonden

04 September 2018

Kantoor C&N Vastgoed en Beheer is officieel inzamelpunt voor de plastic dopjes voor de inzamelactie ten voordele van het Belgisch centrum voor Geleidehonden vzw

Lees meer

Jouw woning ook verkopen/verhuren? Contacteer ons